(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info@patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-1) 452-0050
WebOkos

Hirtelen felindulásból elkövetett honlapkészítés

RSS csatorna
Hirtelen felindulásból elkövetett honlapkészítés

Elárulunk egy szakmai titkot: önmagában olyan, hogy honlap készítés, nem létezik. Stratégia van, melynek megvalósításának hangsúlyos részét képezi a honlap! Most sorra vesszük a legfontosabb átgondolandó dolgokat honlapkészítés előtt, hogy ne kelljen megfizetned a tanulópénzt egy hirtelen felindulásból elkövetett honlap készíttetés miatt!


El tudod képzelni, hogy Nagy Sándor annó az alábbi beszélgetést folytatta volna le?

-          Le kéne győzni a Perzsa Birodalmat!
-          Hogyan képzeled ezt, Alex?
-          Hát, csak kaszaboljunk magunk előtt, aztán előbb-utóbb elfogy az ellen…

Szerinted így győzött volna?

Ez pont olyan, mint amikor ezzel keresnek meg minket:

„- Kéne egy honlap a cégünknek!
- Mi lesz a honlap célja?
- Hát, hogy megtaláljanak minket a neten.”

Miért?  Vajon mi fog történni, ha megtalálnak Benneteket a neten? Dől a sok megrendelés? Özönlenek az ügyfelek? Duzzad a pénztárca?

Tévedés!

Ha Te is ilyen választ adnál erre a kérdésre, tudnod kell, hogy az ilyen típusú hozzáállás csak vinni fogja a pénzedet, de bevételt nem termel.

Hiszen a tény, hogy megtalálnak Benneteket önmagában annyit jelent, hogy lesz/lehet ember, aki a honlapotokra téved. És akkor mi van?

Önmagában semmi. Meglátogatja a honlapotokat, és továbbáll. Nem rendel, nem vásárol, nem iratkozik fel. Bár ilyen könnyen menne!

Az ügyfélért ennél sokkal keményebben meg kell dolgozni!

Pontosan meg kell határoznunk, hogy mit is akarunk tőle, és a honlapra érkezve azonnal éreztetnünk kell vele, hogy nálunk jó helyen jár!

Ehhez pedig jóval több tervezés szükséges, mint hogy „- Hát, hogy megtaláljanak minket a neten.”

Mielőtt megbíznál egy céget, hogy készítsen Neked egy céges honlapot, jó néhány dolgot végig kell gondolnod.

Most ezeket vesszük sorra, hogy fogódzót adjunk Neked.

Nézz a tükörbe!

Ki vagy Te? Mi a Te vállalkozásod? Milyen szükségletekre, igényekre, vágyakra kínálsz megoldást? Mik a céljaid? Ha Te magad nem tudod meghatározni saját magad, ne várd, hogy mások számára hiteles légy, és te tűnj a legjobb alternatívának!

Nézz körül!

Ha azon szerencsés kevesek közé tartozol, akiknek egyáltalán nincsenek versenytársaik, nyugodtan ugorj a következő pontra. Ha azonban konkurencia nehezíti a pályát, nem az a jó stratégia, ha lekicsinylően vagy épp duzzogva tudomást sem veszünk róluk, hanem ha minél alaposabban megismerjük őket!

Vedd észre a különbséget és csinálj belőle versenyelőnyt!

Miután alaposan feltérképezted versenytársaidat, határozd meg, hogy miben nyújtasz Te mást, többet, jobbat, egyedibbet! Ezeket gondosan jegyezd fel, mert ezek lesznek azok a jellemzők, ami miatt a Vevő nálad fog vásárolni, rendelni és nem a versenytársaidnál. Már ha ezeket az előnyöket nem felejted el megfelelően kommunikálni a vevőid felé…

Kiket szolgálsz ki?

Bárkit, csak fizessen, mondanák sokan első felindulásból. Jobban végiggondolva azért ennél bizonyára szűkebb a piacod. Ha például műszempillát készítesz, szinte biztosan kizárhatod a férfiakat és egy bizonyos életkor alatti és fölöttieket.



20 és 55 közötti nők?
A célcsoport, célpiac meghatározás azért nem mennyire egyszerű. Egy csomó dolgot végig kell gondolni, hogy megfelelően kidolgozott profilt alkothassunk a Vevőinkről, hogy aztán a nekik megfelelő stílusban, feltételekkel, kínálattal, stb. állhassunk eléjük.
- Milyen igények, vágyak kielégítésében vagy a segítségükre?
- Milyen vásárlási szokásaik vannak? Gyorsan hoznak vásárlási döntést? Esetleg hosszabb ideig tájékozódnak, informálódnak vásárlás előtt?
- Hol élnek, milyen lehetőségeik vannak lakóhelyükön?
- Milyen jövedelmi viszonyokkal rendelkeznek?
- Van-e olyan feltételezhető periodicitás az életükben, amikor jobban vagy kevésbé nyitják ki a pénztárcájukat?
- Milyen a családi állapotuk? Szinglik? Családosak?

És hogy miért fontosak ezek?

Lássuk csak:
Ha célpiacod szereplőinél a vásárlást hosszas információgyűjtés előzi meg, akkor érdemes a honlapodon kellő mennyiségű érdemi információval megkínálni őket a vágykeltés mellett. Egy szép fotó önmagában nem ad el egy fényképezőgépet!
Hiába a belvárosi ingyenes átvételi pont, ha kiderül, hogy vásárlóid nagy része vidéken él. Számukra inkább kedvező házhoz szállítási lehetőségeket kell kínálnod.
Ha a célpiacod boncolgatásakor kiderül, hogy főként gyermekesek alkotják, akkor szinte borítékolható, hogy a nagyobb összegű beruházásokat nem az augusztus végi-szeptemberi iskolakezdésre időzítik, hacsak nem iskolatáskát árulsz. Marketing kampányokat tehát ne erre az időszakra időzíts!

Jé, tényleg! Ezekre nem is gondoltál! De hogy jön mindez a honlap készítéshez?

Hát úgy, hogy önmagában olyan, hogy honlap készítés, nem létezik.  Stratégia van, melynek megvalósításának hangsúlyos részét képezi a honlap! Ezt soha ne feledd!

Ne csak menüpontokban gondolkodj!

Ha olyan „honlap készítővel” hoz össze a sors, aki csak arra kíváncsi, hogy hány menüpont lesz a honlapodon, felejtsd el!
De ha sokat kérdezősködik a tevékenységedről, és látszólag olyan dolgok iránt is érdeklődik, aminek első blikkre semmi köze a leendő honlapodhoz – és itt most nem a nyíló tavaszi virágok csodájára vagy aktuális közéleti történések megvitatására gondolok – akkor kezdj el gyanakodni, hogy jó helyen jársz, mert ő honlapkészítés helyett értékesítési stratégiában gondokodik.

A Tiéd mikről érdeklődött?


Kulcsszavak: A bejegyzéshez nem tartozik kulcsszó
« Vissza
Hozzászólások
A blokk nem található a rendszerben. A blokk nem található a rendszerben.

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"