(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info@patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-1) 452-0050
WebOkos

Kék tetszésért piros pont jár a Google-tól

RSS csatorna
Kék tetszésért piros pont jár a Google-tól

Nincs az a zártkörű, meghívásos elit VIP klub, ahová a cégtulajdonosok jobban igyekeznének bekerülni, mint a Google kereső találati listájának élbolya.
A Google találati listájának összeállításának szempontjai igazán senki által nem ismertek, ráadásul állandóan változnak. Az persze tudható, hogy számít a gyakran frissülő, releváns tartalom, a minőségi link kapcsolatok, a description és az alt tag-ek, de ezeken kívül van még jónéhány olyan dolog, ami nem komoly programozói ismereteket igényel, mint inkább kreativitást, folytonosságot és kitartást.


Nyilvánosságra került ugyanis, hogy a Google – bár a G+-szal kevés sikerrel vette fel a kesztyűt a Kék Nagytestvérrel szemben – fontos szempontnak tartja a cég által a honlapon publikált tartalmak Facebook népszerűségét is.

Hogy miért is?

A Google számára nemcsak azok a honlapok tűnnek igazán releváns találatoknak, melyek gyakran frissülnek és szakszerű, a témába illő írásokat tartalmaznak. Arra is szükség van, hogy ezeket a tartalmakat szívesen is olvassák a felhasználók, és megosztani is érdemesnek tartsák.

A tetszés kifejezésére és a megosztásokra pedig remek plaform a Facebook.

Mi következik ebből?

Hát az, hogy a Google találati listájának alakulását az is befolyásolja, hogy a weboldaladon közzétett tartalmak mennyire népszerűek a felhasználók körében. Magyarul: minél többen lájkolják és főleg osztják meg az oldaladon közzétett tartalmakat, annál több piros pontot kapsz a Google-től, melyért a végén ötös ugyan nem, de jobb találati lista pozíció járhat.

Miután végigolvastad ezt a bejegyzést, csak két teendőd van csupán:

Gyorsan menj fel az oldaladra és csekkold le, hogy tartalmaid, írásaid után van-e lájkolási és megosztási lehetőség.

Ha nincs, azonnal hívd a programozód, hogy integrálja, ha egyedül nem boldogulsz!

Ha van, akkor adj alkalmat a weboldaladra látogatók számára, hogy érdekes írásokkal találkozhassanak, amit aztán tetszikelhetnek is! Mert azt azért gondolhatod, kedves olvasó, hogy nem a Rólunk menüpont „Több, mint 10 éve állunk megrendelőink szolgálatában…” típusú tartalmakra nyomják a lájkokat az olvasók tucatjával.

Ha hasznosnak tartod ezt az írást, kérlek Te is jutalmazz minket egy lájkkal, ha pedig úgy gondolod, hogy ismerőseid számárai s hasznos lehet, ne légy fukar, oszd meg velük is!


Kulcsszavak:     Google     Facebook     keresőoptimalizálás
« Vissza
Hozzászólások
A blokk nem található a rendszerben. A blokk nem található a rendszerben.

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"