(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Ingyenes Office a neten a Microsofttól

ComputerWorld @ 2011. február 2.

 

Mától Magyarországon is minden felhasználó számára elérhető az Office Web Apps, amely Office-élményt nyújt a weben. Segítségével egyszerűen és könnyen lehet létrehozni, megtekinteni, szerkeszteni és megosztani Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumokat – mindezt a SkyDrive-on, a Microsoft ingyenes, 25 GB kapacitású internetes tárhelyén. Az Office Web Apps közel 150 országban használható a mai naptól.

Közel 100 nappal az Office Web Apps bejelentése után több mint 20 millió felhasználója van az alkalmazásnak, amellyel a számítási felhőben szerkeszthetők az Office-dokumentumok egy támogatott böngésző segítségével, így a táblázatok, bemutatók és jegyzetek szinte bárhonnan elérhetők lehetnek.

Az Office Web Apps tartalmazza a felhasználók által leggyakrabban igénybe vett funkciókat, kezelőfelülete pedig a széles körben ismert asztali Office programcsomagra épül. Az online program mindenki számára ingyenes, használatának nem feltétele az Office programcsomag jogtiszta változatának telepítése.

A legújabb Office Web Apps arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel táblázatot vagy PowerPoint prezentációt. Ráadásul, ha az Office Web Apps-en belül frissítjük a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető. Mindemellett a netes bemutatókhoz szabadon használható az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz.

Az új alkalmazás egyik nagy előnye, hogy más internetes szövegszerkesztőkkel ellentétben eredeti formátumukban őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs.

Mostantól az Office dokumentumok közvetlenül a Microsoft ingyenes internetes tárhelyéről, a mindenki számára 25 GB kapacitást nyújtó SkyDrive-ról is megnyithatók, és nemcsak a Hotmail, hanem a Gmail vagy a Yahoo Mail fiókkal rendelkezők is szerkeszthetik ezeket.

Nagy Levente, a Microsoft Office üzletágának vezetője elmondta: „Az Office Web Apps kiválóan kiegészíti a hagyományos, számítógépen futtatott irodai programokat. Különösen akkor lehet hasznos, ha a felhasználók dokumentumaikat távolról szeretnék elérni, és olyan idegen gépről szerkeszteni, amelyen nincsenek telepítve a már megszokott irodai programok."


« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"