(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Bankkártyával a neten

mastecar.com @ 2015. december 15.

 

Az interneten, csakúgy, mint a hagyományos kereskedelmi elfogadóhelyeken, azokat a kártyákat fogadják el, melyeknek logóját feltüntették.  Az interneten történő fizetésre többfajta bankkártya is alkalmas

Az interneten, csakúgy, mint a hagyományos kereskedelmi elfogadóhelyeken, azokat a kártyákat fogadják el, melyeknek logóját feltüntették.  Az interneten történő fizetésre többfajta bankkártya is alkalmas:

  • valamennyi dombornyomású MasterCard® bankkártya;
  • valamennyi 2011. április 15. követően kibocsátott Maestro® kártya (kivéve, ha az adott kereskedő nem alkalmaz SecureCode-ot, és ezért a kibocsátó bank a tranzakciót elutasítja);
  • speciális internetes (web, virtuális) kártyák;
  • Internetes vásárlásra a MasterCard Electronic és Unembossed kártyamárka is alkalmas, amennyiben a kibocsátó bank engedi.

Kérjük, hogy kétség esetén előzetesen mindig tájékozódjon az adott kereskedőnél, illetve a kibocsátó bankjánál, hogy bankkártyája alkalmas-e az adott internetes fizetés lebonyolítására.

Dombornyomott MasterCard és Maestro betéti kártya kibocsátók: Kattintson ide!

Dombornyomott MasterCard hitelkártya-kibocsátók: Kattintson ide!

A MasterCard mellett már Maestro bankkártyával is fizethet az interneten

Az e-kereskedelem töretlen fejlődése és az ezzel párhuzamosan jelentkező fogyasztói igény szükségessé tette, hogy az internetes fizetés lehetőségét kiterjesszük a Maestro bankkártyákra is.

2011. április 15-től valamennyi új kibocsátású Maestro kártya alkalmas lehet, vagy alkalmassá tehető internetes fizetésre, így ezzel megnyílt a netes vásárlás lehetősége a több mint 2 millió magyar Maestro kártyabirtokos* előtt. A Maestro kártyás netes vásárlásra abban az esetben nyílik lehetőség, ha olyan kereskedőnél akarnak interneten keresztül vásárolni és fizetni, aki SecureCode biztonsági technikát alkalmaz, és a kártya kibocsátó bankja a kártyabirtokos számára lehetővé tette a fizetés lebonyolítását.

Az internetes vásárlások biztonságának megőrzését segíti, hogy ezentúl a Maestro kártyák is megkaphatják a MasterCard internetes biztonsági kódját, a SecureCode-ot.

A MasterCard előírása szerint ugyanis a bankok 2011. április 15-től - egyéb kifogás híján - csak abban az esetben utasíthatják el az internetes Maestro-kártyatranzakciót, ha az nem SecureCode-os elfogadótól érkezett, csupán a márkajelzés miatt nem tehetik meg.

Kérjük, hogy kétség esetén előzetesen mindig tájékozódjon az adott kereskedőnél, illetve kibocsátó bankjánál, hogy bankkártyája alkalmas-e az adott internetes fizetés lebonyolítására.

Mi a Secure Code?

A SecureCode egy titkos azonosító, amit internetes fizetéskor, a bank fizetőoldalán kell megadni. Használata segít megakadályozni a jogosulatlan kártyahasználatot az internetes vásárlások során. Hasonlóan működik, mint a fizikai tranzakcióknál használt PIN kód. A számkombináció, melyet a kártya regisztrálása után kap a kártyabirtokos, az azonosítás egy további lépcsőjeként jelenik meg az internetes vásárlásnál, ezzel is növelve a biztonságot.

*Forrás: MNB 2010-es jelentés a bankkártya üzletágról.

Az online vásárlás

Egy igazán kényelmes megoldás. Csak néhány kattintás, egy gyors megrendelés, és az árut már szállítják is Önnek. MasterCard és internetes fizetésre alkalmas Maestro kártyájával pedig a tranzakciók egyszerűek és biztonságosak is.

Ha online szeretne vásárolni:

1. A webáruházban vagy a netes szolgáltatónál válassza ki az árut, illetve a szolgáltatást, melynek árát MasterCard, vagy arra alkalmas Maestro bankkártyával kívánja rendezni.

2. Ezt követően a legtöbb esetben átkerül a bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol első lépésként meg kell adnia a kártyaadatokat (kártyaszám, kártyán szereplő név, lejárat (hónap/év), CVC-kód, amennyiben van ilyen a kártyán). Kérjük, minden esetben győződjön meg róla, hogy valóban a bank biztonságos fizetést garantáló oldalára került-e, és amennyiben nem, ellenőrizze, hogy a tranzakciót lebonyolító más weboldal rendelkezik-e a szükséges biztonsági protokollal.

Ha kártyájához kibocsátó bankja SecureCode szolgáltatást is biztosít, adja meg egyedi SecureCode-ját, amely lehet az Ön által megadott, illetve a kibocsátó bankjától kapott, véletlenszerűen generált jelszó.

3. A kártyaadatok megadása után a „fizetés” vagy más hasonló gombra kattintva elindíthatja a tranzakciót. Sikeres tranzakció után (vagyis, ha a bankkártyát elfogadták, azaz érvényesnek és elegendő fedezettel ellátottnak minősítették), a bank elindítja a számlája megterhelését. A terhelés összege megegyezik az áru vagy szolgáltatás tranzakció során feltüntetett és jóváhagyott ellenértékével. A fizetési oldal által jelzett sikertelen fizetési tranzakció esetén először, kérjük, lépjen kapcsolatba a webáruházzal, és tisztázzák a problémát, illetve, kérjük, ellenőrizze le bankkártyája egyenlegét, hogy nem történt-e meg mégis a terhelés.

Szállítás

Az internetes vásárlás előtt érdemes ellenőrizni, hogy a webáruház szállít-e a lakóhelyére, illetve milyen egyéb módokon veheti át a küldeményét. Arról is érdeklődjön, hogy mennyibe kerül a kiszállítás, mert ez kereskedőnként eltérő lehet.

Néhány szállítási mód

Posta
A webáruházak általában el tudják juttatni postai úton a küldeményeket a címzettekhez. A szállítás díja a szokások postai csomagszállítás díjával megegyezik.

Futárszolgálat
A webáruház futárral is elküldheti Önnek az árut, ennek díja általában magasabb a postai szállításénál.

Személyes átvétel
A személyes átvétel az esetek többségében a cég telephelyén, raktárában vagy üzletében történik, és legtöbbször díjtalan.

Pick Pack Pont
A Pick Pack Pont egy olyan futárszolgálat, amely csomagszállítást vállal az ország közel 130 városában megtalálható több mint 400 Pick Pack Pont bármelyikébe, ahol Ön személyesen is átveheti az interneten megrendelt csomagot. Abban az esetben, ha Önnek a futárral történő kézbesítés túl költséges, illetve munkaidőben nem tudja otthonában átvenni a csomagot, vagy kényelmesebb, ha Ön döntheti el, hogy mikor és hol veszi át a megrendelt terméket, akkor érdemes a Pick Pack Pontok egyikén átvenni a küldeményt. A Pick Pack Pont átvevőhelyeken a készpénzes fizetés mellett lehetőség van bankkártyával történő fizetésre is.

PayPal™-on keresztül számos további kereskedőnél használhatja kártyáját.

Az online vásárlásokra minden esetben az adott webáruház általános szerződési feltételei az irányadók. A webáruházak által nyújtott szolgáltatások vagy értékesített termékek tekintetében a MasterCard semmilyen felelősséget nem vállal. A banki tranzakciókkal járó banki költségekről tájékozódjon számlavezető bankjánál.« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"