(+36-30) 585-5751
(+36-1) 452-0050
info--.at.--patronet.hu
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.
(+36-30) 585-5751

Okos óra védi a gyerekeket

otthonaneten.hu @ 2017. március 9.

 

Minden szülő szeretné biztonságban tudni a gyermekét, és egyre inkább segítségül hívna digitális eszközöket is.

Érthető okból telefont még nem szívesen adnának a kicsiknek. Így született meg Kínában az intelligens karóra ötlete, amely már Magyarországon.is kapható.

Az intelligens gyermekóra megoldást jelenthet olyan problémákra, amikor például a szülők nem érnek oda időben az iskolába, szem elől tévesztik egymást a gyerekkel a bevásárlásnál, esetleg ő tévedt el iskolába, különórára menet, de akkor is megnyugtató segítség a szülő számára, ha szeretne már a gyerekeknek nagyobb szabadságot adni, de fontos, hogy elérjék egymást, ha baj van. Az eszközt a fejlesztők úgy tervezték meg, hogy a szülők és gyerekek egymást bármikor elérjék, de felesleges alkalmazások ne tereljék el a kicsit figyelmét, és illetéktelen személyek se léphessenek kapcsolatba velük. A KidFit viselőjét egyáltalán nem zavarja sem a játékban, sem az iskolai tevékenységek alatt.

A karórát mobiltelefon segítségével érhetik el a szülők, ehhez egy Andorid és iOS rendszerre is lefejlesztett alkalmazás szükséges. Illetéktelen személyek nem léphetnek kapcsolatba a gyerekekkel, ugyanis mindössze két tárcsázható telefonszámra lehet kimenő hívást indítani az óráról, melyeket előre be kell táplálni. Bejövő hívást maximum húsz, szintén előre beprogramozott számról fogadhat az óra tulajdonosa. Az órához tartozó Wherecom applikáció magyar nyelven is elérhető – az alkalmazás azonnali értesítést küld bizonyos helyzetekben a szülők (kapcsolt családtagok) számára, helymeghatározással, pontos GPS koordinátákkal. A karórán továbbá található egy SOS gomb, melynek kiemelt szerepe lehet, ha a gyerek eltéved vagy nem várt helyzetbe kerül, megnyomásával ugyanis egy 15 mp-es hangfelvétel is készül, mely felerősíti a külső zajokat – a felvétel feltöltődik az alkalmazásba, mely azonnal értesíti a kapcsolt telefonokat. Ha az SOS beérkezésétől 5 percen belül az órát visszahívjuk, az automatikusan fogadja a hívást, így hallhatjuk a gyermeket és beszélhetünk vele.« Vissza

PatroNet Consulting Kft.

 

(+36-1) 452-0050

(+36-30) 585-5751

 

info--.at.--patronet.hu

1146 Budapest,
Ajtósi Dürer sor 5.
GPS: N 47° 30' 25.815"
E 19° 5' 11.4786"